Wat kost gokken jou? Stop op tijd 18+
11:19
LeoVegasLeoVegas

Beste speler EK 2024

Topspelers EK Voetbal

Cristiano Ronaldo (Portugal)

Ronaldo is inmiddels een veteraan op internationale toernooien en blijft nog altijd een cruciale speler voor Portugal. Met een indrukwekkende staat van dienst en het record voor de meeste doelpunten in de EK-geschiedenis, blijft hij een speler om in de gaten te houden. Zijn ervaring en leiderschap zullen van onschatbare waarde zijn voor Portugal in dit toernooi​

Kylian Mbappé (Frankrijk)

Mbappé, bekend om zijn snelheid en afwerking, is een van de belangrijkste aanvallers van Frankrijk. Na zijn indrukwekkende prestaties in eerdere toernooien, wordt verwacht dat hij wederom een sleutelrol zal spelen voor Les Bleus. Mbappé's vermogen om wedstrijden te beslissen maakt hem een van de meest gevaarlijke aanvallers in het toernooi​

Kevin De Bruyne (België)

KDBs spelinzicht en precisie maken hem een onmisbare schakel in het Belgische team en Manchester City De Bruyne is dé leider op het veld voor de Rode Duivels en de spelverdeler op het middenveld. Zijn vermogen om kansen te creëren en zijn leiderschap op het veld zijn van onschatbare waarde voor zijn team. De Bruyne komt in het toernooi met uitstekende statistieken en is klaar om België de eer te geven die ze al zo lang verdienen.

Opkomende talenten EK 2024

Jamal Musiala (Duitsland)
Musiala, een jong talent van Bayern München, heeft zich snel ontwikkeld tot een van de meest talentvolle spelers van Duitsland. Zijn technische vaardigheden en inzicht beloven veel voor de toekomst, maar ook nu al weet hij vriend en vijand te verrassen met zijn voorkomen op het veld. Sterk, behendig, snel, een neusje voor de goal, Musiala gaat een gouden toekomst tegemoet. Musiala's vermogen om ruimte te creëren en kansen te benutten zal cruciaal zijn voor Duitsland's aanvallende strategie in de knockout fase van het toernooi.

Pedri (Spanje)
Pedri is een jonge middenvelder van FC Barcelona waarvan we het idee hebben dat hij al lange tijd mee gaat. Hij heeft dan ook al laten zien dat hij een groot talent is. Zijn spelinzicht en balbehandeling maken hem een cruciale speler voor Spanje en bij Barça.. Pedri's vaardigheid om de aanval te sturen en het spel te dicteren maakt hem een onmisbare spil in het Spaanse team​

Jude Bellingham (Engeland)
Bellingham won dit seizoen het landskampioenschap met Real Madrid en is een van de meest veelbelovende jonge middenvelders ter wereld. Zijn kracht, inzicht en veelzijdigheid maken hem een sleutelspeler voor dit Engeland van Gareth Southgate. Bellingham's vermogen om zowel aanvallend als verdedigend bij te dragen, maakt hem onmisbaar voor het Engelse team​ Een zeer volwassen speler die slechts 21 jaar.

Beste EK-spelers per positie

Op het doel

  • Gianluigi Donnarumma (Italië): Donnarumma, bekend om zijn indrukwekkende reflexen en fysieke aanwezigheid, is een van de beste doelmannen ter wereld. Zijn optreden op Euro 2020, waar hij beslissend was in de strafschoppenserie in de finale, bevestigt zijn status als topdoelman​.

Beste Verdedigers

  • Virgil van Dijk (Nederland): Van Dijk's fysieke aanwezigheid en leiderschap maken hem een sleutelspeler in de verdediging van Nederland. Zijn vermogen om de verdediging te organiseren en zijn dominantie in de lucht maken hem een essentiële speler voor Oranje​.

  • Rúben Dias (Portugal): Dias staat bekend om zijn solide verdedigingswerk en het organiseren van de achterhoede. Zijn leiderschap en tactische inzicht versterken de Portugese verdediging aanzienlijk​.

Maestro’s op het middenveld

  • Luka Modrić (Kroatië): Modrić' ervaring en spelinzicht blijven cruciaal voor het Kroatische team. Zijn vermogen om het spel te vertragen en te versnellen naar behoefte maakt hem een onmisbare speler​ voor zowel club als land. Hoewel de jaren van Modrić beginnen te tellen, heeft hij een fractie van een seconde nodig om weer iets geniaals te doen en menig tegenstander achter zich te laten.

  • Joshua Kimmich (Duitsland): Kimmich's veelzijdigheid en werkethiek maken hem een onmisbare speler voor Duitsland. Zijn vermogen om zowel in de verdediging als op het middenveld te spelen, biedt Duitsland tactische flexibiliteit​.

Geef deze aanvallers geen kans

  • Harry Kane (Engeland): Kane's scorend vermogen en leiderschap zijn van groot belang voor het Engelse team. Zijn capaciteiten als doelpuntenmaker en zijn visionaire passes maken hem een constante dreiging voor tegenstanders​. Het is dan ook niet voor niets dat Harry Kane in Duitsland, bij Bayern, op handen gedragen wordt. De Engelsman wist alleen in Duitsland al 36 keer het net te vinden.

  • Robert Lewandowski (Polen): Robert Lewandowski gaat het toernooi in met meer dan 20 doelpunten dit seizoen voor zijn club. En daarboven komt nog eens dat het al zijn 13e seizoen op rij is dat de Pool 20+ goals maakte.. Lewandowski heeft niet zo veel gescoord voor Barcelona als hij deed voor Bayern München, maar dat komt misschien doordat hij in Catalonië niet omringd wordt door zo'n goed team als in Beieren.Toch is hij nog altijd enorm waardevol en kan Polen simpelweg niet zonder hem.

Spelerprofielen en statistieken Top EK spelers

Cristiano Ronaldo

  • Carrière hoogtepunten: Meest scorende speler in de geschiedenis van het EK. Meervoudig winnaar van de Champions League en Ballon d'Or.

  • Statistieken: 14 doelpunten in EK-geschiedenis, 25 gespeelde wedstrijden

Kylian Mbappé

  • Carrière hoogtepunten: Wereldkampioen 2018, finalist EK 2016. Topscorer in meerdere seizoenen van Ligue 1.

  • Statistieken: 6 doelpunten en 5 assists in EK-kwalificatie 2024​

Kevin De Bruyne

  • Carrière hoogtepunten: Meerdere Premier League-titels, speler van het jaar in de Premier League. Cruciaal in het winnen van diverse bekers met Manchester City.

  • Statistieken: 28 goals in 104 wedstrijden voor België.

Jude Bellingham

  • Carrière hoogtepunten: Belangrijk voor Borussia Dortmund en kampioen met Real Madrid. Op jonge leeftijd al een vaste waarde in het nationale team van Engeland.

  • Statistieken: 3 goals voor Engeland in 2024, waarvan 2 op het EK zover.

Invloed van spelers op hun teams

  • Cristiano Ronaldo (Portugal): Zijn ervaring en leiderschap blijven essentieel voor het Portugese team. Ronaldo's aanwezigheid op het veld biedt een psychologisch voordeel voor zijn teamgenoten en intimideert tegenstanders​

  • Kevin De Bruyne (België): Zijn rol als spelverdeler is cruciaal voor België's succes. De Bruyne's inzicht en precisie in het passen zorgen voor talloze kansen voor zijn team​ en zeker Romelu Lukaku.

  • Kylian Mbappé (Frankrijk): Zijn snelheid en vermogen om te scoren maken Frankrijk een gevaarlijk team. Mbappé's aanwezigheid verhoogt het tempo van het spel en dwingt verdedigingen tot fouten​

  • Jamal Musiala (Duitsland): Zijn opkomende talent biedt Duitsland een frisse dynamiek in de aanval. Musiala's creativiteit en dribbelvaardigheden zijn van groot belang voor het doorbreken van verdedigingslinies​.

Veelgestelde Vragen

Speelde Ronaldo op het EK van 2024?

Ja, Ronaldo heeft deelgenomen aan het EK van 2024 en blijft een belangrijke speler voor Portugal​

Welk land had de meeste topspelers in het EK van 2024?

Frankrijk, Spanje en Duitsland worden beschouwd als teams met de meeste topspelers vanwege hun diepgaande talentenpool​

Wat waren de sterke prestaties van Jude Bellingham in het EK 2024?

Jude Bellingham toonde zijn veelzijdigheid door zowel aanvallend als verdedigend bij te dragen aan het succes van het Engelse team. Zijn vermogen om het spel te dicteren en kansen te creëren was cruciaal voor Engeland​ Het mooiste moment op het EK was ongetwijfeld zijn omhaal dat in de blessuretijd voor de gelijkmaker tegen Slowakije zorgde.

Welke landen hadden de meeste topspelers per positie?

Frankrijk, Duitsland en Spanje hadden sterke vertegenwoordiging in bijna elke positie, met namen zoals Kylian Mbappé, Joshua Kimmich en Pedri die elk in hun rol uitblonken​ op het EK.

Wie werd beschouwd als de beste doelman van het EK 2024?

Gianluigi Donnarumma van Italië werd algemeen beschouwd als een van de beste doelmannen van het toernooi, dankzij zijn indrukwekkende reflexen en beslissende reddingen

Sorry!

Helaas is LeoVegas momenteel niet beschikbaar in je land.