Wat kost gokken jou? Stop op tijd 18+
17:26
LeoVegasLeoVegas

EK voetbal 2024 Groep A

Omdat Duitsland gastheer is, trappen zij het toernooi af met hun eerste wedstrijd tegen Schotland in München. Groep A belooft zwaar te worden, met Hongarije en Zwitserland als de andere twee teams die de groep compleet maken. Duitsland hoefde geen kwalificatiewedstrijden te spelen, aangezien het gebruikelijk is dat het gastland automatisch gekwalificeerd is voor het toernooi.

De drie andere teams in deze groep moesten zich door de kwalificaties heen vechten om het hoofdpodium te bereiken. Groep A is een van de drie meest uitdagende groepen van het toernooi, waarbij geen enkel team zeker is van de knock-outfase. De Duitsers hebben een enorm thuisvoordeel en hebben het recent goed gedaan, wat hen dan ook favoriet maakt, maar zullen toch zeker ook proberen om groepshoofd te worden.

Teams in Groep A

Duitsland

Duitsland is aanzienlijk afgezakt sinds het winnen van het WK bijna een decennium geleden. Na 2014 hadden ze een reeks wisselvallige resultaten en wisten ze nooit meer de hoogste plek op het podium te behalen. Hun team heeft ook een grote verandering ondergaan, met nieuw talent dat speelt bij veel verschillende Europese topclubs. Het team heeft recent goed gespeeld en begint zijn draai te vinden nu de spelers zijn uitgegroeid van talenten tot volwassen voetballers.

De Duitsers speelden geen kwalificatiewedstrijden, maar wel een reeks vriendschappelijke wedstrijden met wisselende resultaten. Ze versloegen enkele grote namen, maar leden ook verrassende nederlagen. Over het algemeen blijft het sentiment positief, vooral omdat de spelers graag willen bewijzen wat ze waard zijn voor hun fans in een toernooi dat ze thuis organiseren.

Schotland

Schotland begon hun kwalificatiecampagne geweldig met vijf opeenvolgende overwinningen, waaronder een indrukwekkende thuisoverwinning tegen Spanje. De prestaties namen iets af, maar ze kwalificeerden zich nog steeds met gemak en eindigden op de tweede plaats in Groep A van de kwalificaties. The Tartan Army wist zich tegen alle verwachtingen in direct te kwalificeren voor het EK. Jaren geleden zou bijna iedereen Schotland's kansen op het bereiken van de knock-outfase hebben uitgesloten, maar dit keer lan het wel eens anders zijn,

Hongarije

Hongarije was een ander land dat onverwacht goed presteerde in de kwalificaties, maar net als Schotland op een positieve manier. Gezien hun recente prestaties zijn veel fans enthousiast over een sterke run van Hongarije in het toernooi. Hongarije eindigde bovenaan Groep G, voor teams als Servië en Montenegro, en is bovendien ongeslagen in 14 wedstrijden. Ze zullen goed moeten spelen om de volgende ronde te bereiken, maar weten iedereen te kunnen verslaan, of in ieder geval elke tegenstander te verrassen.

Zwitserland

De Zwitsers hebben een rijke geschiedenis van degelijke prestaties op internationale toernooien. Ze komen Groep A binnen na als tweede te zijn geëindigd in een kwalificatiegroep waarvan velen dachten dat Zwitserland als groepshoofd zou eindigen. Toch wisten ze zich dus direct te kwalificeren en weten ze ook dat het juist dit resultaat is dat telt.

Zwitserland heeft verschillende sterspelers die instrumentaal zijn geweest in het succes van hun clubs, maar velen zouden beweren dat hun nationale team sterke chemie mist. Recente prestaties hebben weinig gedaan om de fans te bemoedigen, maar gezien de kwaliteit van hun selectie moet niets worden uitgesloten.

Mooiste wedstrijd in Groep A

De grootste wedstrijd van Groep A zal waarschijnlijk de derde wedstrijd zijn, wanneer Duitsland het opneemt tegen Hongarije in Stuttgart. Duitsland is de grote favoriet, maar als ze weer ondermaats presteren in een groot toernooi, zou dit de deur kunnen openen voor een ander team om te profiteren, en dat team zou Hongarije kunnen zijn. Een overwinning voor Hongarije zou hen helpen om door te gaan naar de knock-outfase en hen in een positie brengen om hun groep te winnen.

Belangrijke spelers in Groep A

Kai Havertz: Hoewel er verschillende spannende vooruitzichten zijn in het Duitse nationale team, zou Kai Havertz een van de meest invloedrijke spelers van het toernooi kunnen worden. Havertz heeft een aanzienlijke opleving doorgemaakt bij Arsenal en zijn vorm is aanzienlijk verbeterd sinds zijn dagen bij Chelsea.

Ironisch genoeg speelde Havertz als linksback in een van de recente wedstrijden van Duitsland, maar dat zal waarschijnlijk niet opnieuw gebeuren, aangezien hij een pure aanvaller is die zelfs als spits kan spelen. Havertz heeft een zeer hoge werkethiek, zelfs wanneer hij niet aan de bal is, en hij zal een van de meest interessante spelers zijn om te zien tijdens dit toernooi.

Granit Xhaka: De voormalige Arsenal-man maakte dit seizoen geschiedenis met Bundesliga-team Bayer Leverkusen door de nationale dubbel te winnen. Xabi Alonso maakte de Zwitserse Leverkusen's ruggengraat, en zijn passing en invloed zijn meerdere keren cruciaal geweest voor de Spanjaard. Xhaka zal een sleutelrol spelen in het aanvoeren van zijn nationale ploeg, en fans zullen benieuwd zijn hoe hij zijn team leidt.

Mogelijke eindstand groep A

We moeten Duitsland als favoriet beschouwen om deze groep te winnen. Ze spelen thuis met superieure spelers, dus het zou een schok zijn als ze de laatste 16 niet zouden bereiken. De tweede plaats is zeer onzeker en kan naar elk van de andere landen in deze groep gaan. We voorspellen dat Hongarije tweede wordt op basis van recente prestaties, met Schotland net daarachter op de derde plaats. Zwitserland zou ons kunnen verrassen, maar hun recente prestaties laten ons onder de indruk.

  • Duitsland
  • Hongarije
  • Schotland
  • Zwitserland

Sorry!

Helaas is LeoVegas momenteel niet beschikbaar in je land.