Wat kost gokken jou? Stop op tijd 18+
17:25
LeoVegasLeoVegas

EK voetbal 2024 Groep C

Engeland, Denemarken, Servië en Slovenië, de teams die Groep C vormen, zullen allemaal hun kansen koesteren om zich te kwalificeren voor de laatste 16. Zoals altijd scandeert heel Engeland al sinds het toernooi begint ‘it’s coming home’, maar de Engelsen staan niet bekend om het goed omgaan met de favorietenrol. Bovendien komen ze ook de halve finalisten van 2020, Denemarken, Servië, en Slovenië tegen, wat betekent dat kwalificatie verre van gegarandeerd is voor de favorieten van het toernooi.

Teams in Groep C

Groep C zal spannende wedstrijden opleveren. Deze groep is een van de meest uitdagende groepen op het EK 2024. Maar wie zal de groep bovenaan eindigen, en welke teams zullen vroegtijdig teleurgesteld worden?

Engeland

Na een indrukwekkende en dominante kwalificatiecampagne kwalificeerde Engeland zich voor het EK 2024 met zes overwinningen, twee gelijke spelen en geen nederlagen. Als groepswinnaar was dit hun negende kwalificatie in de laatste tien edities van het toernooi. Ondanks dat ze het toernooi twee keer hebben georganiseerd, in 1996 en 2021, hebben de Three Lions nooit de Europese titel gewonnen. Engeland gaat al jaren grote toernooien in met een ogenschijnlijk uitstekende kans om te winnen, maar ze hebben al zo lang geen grote trofee meer gewonnen. 2021 was een grote kans, maar ze zullen waarschijnlijk weer ver in dit toernooi gaan.

Denemarken

Denemarken won Groep H in de kwalificatie met een indrukwekkend record van zeven overwinningen en één gelijkspel uit 10 wedstrijden. Onder leiding van coach Kasper Hjulmand, heeft het Deense team, ook bekend als de "scarlet guard", een indrukwekkende line-up van spelers, waaronder Simon Kjaer en Manchester United-aanvaller Rasmus Højlund. Hoewel een herhaling van hun EK-winst in 1992 onwaarschijnlijk is, blijft Denemarken een formidabele tegenstander die door geen enkel team onderschat kan worden, vooral gezien hun sterke prestaties in 2021.

Servië

Servië haalde het EK 2024 door als tweede te eindigen in Groep G achter Hongarije na het winnen van de helft van hun acht kwalificatiewedstrijden. Ze worden niet verwacht de groep te winnen, maar een tweede plaats is binnen handbereik en zou door de fans verwelkomd worden. De selectie van Servië combineert ervaring met jong talent en bevat spelers als Aleksandar Mitrović, hun topscorer in de kwalificatiefase. Dit is de eerste deelname van Servië aan het Europees Kampioenschap sinds ze in 2000 deelnamen als Servië & Montenegro. Met spelers als Dušan Vlahović, Dušan Tadić en Luka Jović hoopt Servië een sterke indruk te maken.

Slovenië

Slovenië verzekerde zich van hun plaats op het EK door als tweede te eindigen in Groep H achter Denemarken. Ze behaalden zeven overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen. Slovenië wordt niet verwacht ver te komen, en hun kwalificatie zelf is al een succes, aangezien ze voor het eerst in 24 jaar terugkeren naar het Europees Kampioenschap. Ondanks een gebrek aan sterspelers, afgezien van doelman Jan Oblak en aanvaller Benjamin Sesko, zal Slovenië alles geven, hoewel het moeilijk zal zijn om de groepsfase te overleven.

Mooiste wedstrijd in Groep C

Denemarken tegen Engeland belooft de grote wedstrijd in Groep C te worden. Met topspelers als Christian Eriksen voor Denemarken en Phil Foden voor Engeland, ziet deze wedstrijd eruit als een zware strijd. Velen voorspellen dat de uitkomst van deze wedstrijd waarschijnlijk de winnaar van de groep zal bepalen, wat hen een gunstige tegenstander in de knock-outfase zou kunnen opleveren.

Belangrijke spelers in Groep C

Phil Foden: Geboren en getogen in Manchester, is Phil Foden de rijzende ster van het Engelse voetbal en heeft hij zich gevestigd als een van de meest veelbelovende talenten op het wereldtoneel. De 23-jarige speelt als middenvelder voor het Engelse nationale team en Premier League-club Manchester City.

Foden heeft meer dan 200 optredens gemaakt en zes Premier League-titels, de Champions League en Premier League Speler van het Seizoen gewonnen. In 2022-23 was hij een cruciaal onderdeel van het Manchester City-team dat de historische treble won, en hij is dit seizoen alleen maar beter geworden toen City hun vierde landstitel op rij won.

Christian Eriksen: Een van de grootste namen in het Deense voetbal, Eriksen staat bekend om zijn ongelooflijke visie en precisie op het veld. Op slechts 18-jarige leeftijd begon hij zijn carrière bij Ajax, waar hij een instant hit werd en hen hielp drie Eredivisie-titels en de KNVB Beker te winnen.

In 2013 werd hij overgenomen door Tottenham Hotspur voor maar liefst £11 miljoen en werd twee keer uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Vervolgens speelde hij bij Inter Milan, waar hij een Serie A-titel aan zijn collectie toevoegde. Na een gezondheidsprobleem tijdens het EK 2020 keerde hij terug naar het spel na maanden van herstel en schitterde in het Manchester United-shirt.

Dušan Vlahović: De 24-jarige Servische sensatie behoort momenteel tot een van de beste spitsen ter wereld. Deze getalenteerde aanvaller brak door in 2018 toen hij bij Fiorentina kwam, waar zijn scorend vermogen hem erkenning opleverde als een van de rijzende sterren van de competitie.

Met een indrukwekkend aantal van 21 doelpunten in het Serie A-seizoen 2020-21 won Vlahović de prijs voor Beste Jonge Speler van de competitie en trok hij de aandacht van voetbalreuzen in heel Europa. In januari 2022 haalde Vlahović opnieuw de krantenkoppen met zijn overstap naar Juventus en is sindsdien een van de meest veelbelovende spelers in de competitie.

Mogelijke Eindstand Groep C

Groep C ziet Engeland als favoriet aan de leiding, terwijl Denemarken op de voet volgt en mikt op een solide plek in de knock-outfase. We verwachten dat Slovenië en Servië een spannende strijd om de derde plaats zullen voeren. Gezien de onervarenheid van Slovenië zullen zij waarschijnlijk onderaan de groep eindigen.

  • Engeland
  • Denemarken
  • Servië
  • Slovenië

Sorry!

Helaas is LeoVegas momenteel niet beschikbaar in je land.