Wat kost gokken jou? Stop op tijd 18+
17:31
LeoVegasLeoVegas

EK voetbal 2024 Groep D

Groep D van het Europees voetbalkampioenschap wordt, hoewel we de poule met Italië en Spanje een stuk lastiger vinden, ook wel de "Groep des Doods" genoemd. Deze poule uit Frankrijk, Nederland, Polen en Oostenrijk. De groep wordt geleid door de finalisten van het WK 2022, Frankrijk, die een van de beste selecties in het internationale voetbal hebben. Nederland brengt hun eigen wereldklasse spelers mee, waaronder Virgil van Dijk, die een cruciale rol heeft gespeeld in de heropleving van Liverpool in het afgelopen decennium.

Polen heeft nog steeds een van de beste spitsen van deze generatie in Robert Lewandowski, en hoewel de Polen niet veel sterren hebben, kunnen ze een degelijk team opstellen. Oostenrijk is de underdog van deze groep, en hoewel velen hen zullen afschrijven, zullen ze erop gebrand zijn om de verwachtingen te overtreffen en hun stempel te drukken op het Europees Kampioenschap.

Teams in Groep D

Frankrijk

De meeste voetbalfans zouden Frankrijk in hun top drie favorieten voor dit toernooi plaatsen, gezien hun indrukwekkende selectie en recente prestaties sinds hun WK-winst in 2018. De Fransen moesten teleurstellingen verwerken tijdens het EK in 2020, maar ze zullen nu met wraakgevoelens terugkomen, hopend te leren van hun fouten uit het verleden.

Hun kwalificatiecampagne was bijna foutloos en liet zien hoe goed ze kunnen zijn, met veel voetbalkenners die commentaar geven op de kracht van hun selectie. Les Bleus hebben hun zinnen gezet op het herstellen van hun status als het meest elite voetballand van Europa door de trofee voor het eerst in bijna een kwart eeuw te winnen.

Nederland

Nederland, onder leiding van bondscoach Ronald Koeman, gaat het EK 2024 in na het veiligstellen van de tweede plaats in dezelfde kwalificatiegroep als Frankrijk met zes overwinningen uit acht wedstrijden. Ze hadden het moeilijk tegen Frankrijk in Groep B, maar ze zullen zich niet opnieuw laten tegenhouden op het hoofdtoernooi.

Hoewel ze niet de absolute favorieten zijn, toont het Nederlandse team, met sleutelspelers als Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, samen met opkomende sterren als Cody Gakpo, dat ze niet onderschat mogen worden, zelfs niet door dit grote Franse team. Het is een kans voor de nieuwe Nederlandse generatie om hun talent op het Europese podium te tonen en hun natie trots te maken.

Polen

De reis van Polen naar het EK in Duitsland was er een vol uitdagingen, maar ze hebben het grote podium bereikt door als derde te eindigen in hun groep achter Albanië en Tsjechië. Om zich te kwalificeren, versloegen ze uiteindelijk Wales na strafschoppen.

Met Lewandowski, Kamil Grosicki en Wojciech Szczęsny in hun gelederen, heeft Polen ervaren spelers. Er zijn echter nog steeds twijfels over hun vermogen om te presteren wanneer het er echt op aankomt. Desondanks zal Polen ongetwijfeld vastbesloten zijn om de wereld te laten zien waartoe ze in staat zijn, maar het zal niet gemakkelijk zijn, vooral in een groep met zulke sterke teams.

Oostenrijk

Na een sterke kwalificatiereeks eindigde Oostenrijk als tweede achter een sterk België. Als Oostenrijk deze groep overleeft, zal dat een aanzienlijke prestatie zijn, aangezien ze nog nooit voorbij de groepsfase zijn gekomen in een groot toernooi sinds 1982.

Het beoordelen van deze Oostenrijkse ploeg is echter een beetje lastig. Ze hebben misschien niet de flitsende sterrenkracht van sommige teams, maar ze hebben een hechte groep spelers die hun rollen perfect begrijpen. Hoewel het winnen van een grote internationale trofee een verre droom kan zijn, streeft Oostenrijk ernaar om hun aanwezigheid te laten merken op het EK en willen ze zo ver mogelijk komen.

Mooiste wedstrijd in Groep D

De belangrijkste wedstrijd in Groep D zal waarschijnlijk de clash tussen Polen en Nederland zijn, die naar verwachting de tweede plaats zal beslissen. Fans zullen vol spanning kijken of Polen de kansen kan keren of dat Nederland hun verwachte directe kwalificatie voor de ronde van 16 kan veiligstellen.

Belangrijke spelers in Groep D

Kylian Mbappé: De Franse superster is het gezicht geworden van het Franse voetbal en wordt beschouwd als een van de beste spelers ter wereld. Het inkt op het contract van de kersverse Real Madrid speler is nog niet opgedroogd, maar Mbappé weet wat hem te doen staat.

Mbappe verwierf bekendheid op slechts 16-jarige leeftijd na zijn professionele debuut voor AS Monaco en is sindsdien in vuur en vlam voor club en land. Hij zal voor het eerst aanvoerder zijn van de Franse ploeg in een groot toernooi en hoopt hun tijdperk van groot succes voort te zetten onder zijn leiding.

Zijn onberispelijke dribbelvaardigheden, snelheid en afwerking hebben hem wereldwijd lof opgeleverd, en hij heeft veel individuele prijzen om te laten zien, waaronder de Ligue 1 Speler van het Jaar Awards, de Golden Boy en de Kopa Trophy.

Robert Lewandowski: De FC Barcelona-aanvaller blijft op het hoogtepunt van zijn kunnen, zelfs in zijn midden-30s. Bekend om zijn scorend vermogen en onvermoeibare werkethiek, heeft Lewandowski zijn plaats verdiend onder de elite van het voetbal met vele onderscheidingen, waaronder de FIFA Best Men's Player Award en de UEFA Men's Player of the Year Award. Internationaal is Lewandowski een steunpilaar voor Polen, met 148 caps en het record als topscorer van de natie met 82 doelpunten.

Virgil van Dijk: Deze verdediger wordt door velen beschouwd als een van de beste centrale verdedigers in het moderne voetbal. Van Dijk, die aanvoerder is van zowel Liverpool in de Premier League als het Nederlands elftal, staat bekend om zijn onberispelijke één-op-één verdedigingskrachten en zijn indrukwekkende aanwezigheid als leider op het veld.

Zijn opmerkelijke prestaties omvatten het winnen van de PFA Players' Player of the Year, de eerste verdediger zijn die de UEFA Men's Player of the Year Award wint, en het leiden van het Nederlands elftal naar de finale van de UEFA Nations League.

Mogelijke Eindstand Groep D

In Groep D van het EK wordt verwacht dat dit Franse team bovenaan eindigt met hun sterrenselectie, terwijl Oranje op het EK waarschijnlijk als tweede zal volgen. Polen zal sterk vechten en hard proberen, maar zal wat ons betreft als derde eindigen. Helaas voor Oostenrijk, maar we verwachten niet dat ze mee zullen strijden met de favorieten en onderaan de poule zullen eindigen.

  • Frankrijk
  • Nederland
  • Polen
  • Oostenrijk

Sorry!

Helaas is LeoVegas momenteel niet beschikbaar in je land.