Wat kost gokken jou? Stop op tijd 18+
17:25
LeoVegasLeoVegas

EK voetbal 2024 Groep E

De beste voetbalnaties van Europa staan deze zomer klaar om tegen elkaar te strijden tijdens het Europees Kampioenschap in Duitsland. België, Oekraïne, Roemenië en Slowakije vormen Groep E. Een groep met een duidelijke topfavoriet en drie landen die strijden om de felbegeerde plek. Wat kun je verwachten in deze poule. Gaat België daadwerkelijk met twee vingers in de neus door naar de knock-out fase?

België

België's weg naar het Europees Kampioenschap was soepel, zeker door Romelu Lukaku die 14 doelpunten scoorde tijdens de kwalificaties. De nieuwe hoofdcoach, Domenico Tedesco, heeft een ongelooflijk werk verricht om de teamgeest te herstellen na de teleurstellende prestaties op het WK 2022 en de kritische opmerkingen van sterspeler Kevin De Bruyne. Onder Tedesco's leiding is het team ongeslagen gebleven. Met recente uitstekende prestaties en een gunstige groep zullen de Belgen beginnen te geloven dat er iets bijzonders op het spel staat.

Oekraïne

Dit Oekraïense team heeft veel tegenslagen overwonnen. Vanwege de bekende problemen in het land werden alle thuiswedstrijden op neutrale locaties gespeeld. Onder leiding van hun manager Serhiy Rebrov hebben ze zich, ondanks vroege nederlagen, geplaatst voor het EK na het verslaan van IJsland in de play-offs. De kwalificatie heeft de nationale moraal een boost gegeven en ze hebben een aanzienlijke kans om de knock-outfase in Duitsland te bereiken. Met België als grote favoriet in Groep E, moet Oekraïne concurreren met Roemenië en Slowakije om als tweede te eindigen.

Roemenië

Roemenië slaagde er niet in zich te kwalificeren voor het WK 2022, maar speelde indrukwekkend onder leiding van coach Edward Iordanescu tijdens de kwalificaties voor 2024. Het team eindigde sterk na vier gelijke spelen door Israël met 2-1 te verslaan en Zwitserland te verslaan om de eerste plaats in Groep I veilig te stellen. Spelers als aanvoerder Nicolae Stanciu, Denis Alibec en Valentin Mihaila speelden een cruciale rol in het leiden van het team naar de eindronde.

Slowakije

Onder leiding van interim-coach Francesco Calzona heeft het Slowaakse team goed gepresteerd en 22 punten behaald in de kwalificaties. Ondanks verlies in beide wedstrijden tegen Portugal, slaagde Slowakije erin zich relatief comfortabel te kwalificeren voor dit EK. Calzona’s selectie zal de tegenstanders misschien niet direct angst inboezemen, maar spelers als Milan Skriniar en Stanislav Lobotka kunnen de wedstrijden uitdagend maken voor hun tegenstanders. Slowakije zal ook mikken op de tweede plaats tegen Oekraïne en Roemenië in Groep E en zal niet zonder slag of stoot vertrekken.

Mooiste wedstrijd in Groep E

De belangrijkste wedstrijd in Groep E zal waarschijnlijk de clash tussen Roemenië en Oekraïne zijn, aangezien beide teams strijden om de tweede plaats in de groep. Fans zullen vol spanning toekijken of hun nationale teams succesvol zullen zijn in deze confrontatie en de knock-outfase zullen bereiken.

Belangrijke spelers in Groep DE

Een paar invloedrijke spelers zullen waarschijnlijk opvallen als de sleutelspelers van de groep. We hadden er meer kunnen kiezen, maar hebben gekozen voor drie spelers die goed moeten presteren als hun respectieve teams een succesvol Europees Kampioenschap 2024 willen hebben.

Romelu Lukaku: De sterspits van dit Belgische team scoorde 14 doelpunten tijdens de kwalificatieronde. Hij is ook hun recorddoelpuntenmaker met meer dan 80 internationale doelpunten op zijn naam. Op clubniveau heeft hij de afgelopen jaren niet aan zijn hoge normen voldaan, maar hij blijft doelpunten maken, dus er moet meer respect komen voor deze man.

Oleksandr Zinchenko: De linksback van Arsenal heeft de afgelopen jaren consistentie en veerkracht getoond en heeft een neus voor aanvallende bijdragen, ondanks dat hij voornamelijk als linksback speelt. Hij is een van die spelers waar fans op zullen letten en kan van invloed zijn op elk succes dat Oekraïne mogelijk heeft tijdens het EK.

Mogelijke Eindstand Groep E

Gezien de omstandigheden zal België waarschijnlijk de eerste positie in Groep E veiligstellen. Onder leiding van Domenico Tedesco is het team ongeslagen gebleven in de kwalificaties en ze zullen ook deze vorm willen behouden op het hoofdpodium.

Oekraïne heeft waarschijnlijk de beste kans op de tweede plaats vergeleken met Roemenië en Slowakije, gezien hun prestaties aan het einde van de kwalificaties en tijdens de play-offs. Het gebrek aan een sterke selectie en een uitstekende doelman voor Roemenië betekent dat ze waarschijnlijk als derde in de groep zullen eindigen. Wat Slowakije betreft, het team heeft slechts een paar spelers op het hoogste niveau, en daarom zal de selectie waarschijnlijk geen significante impact maken.

  • België
  • Oekraïne
  • Roemenië
  • Slowakije

Sorry!

Helaas is LeoVegas momenteel niet beschikbaar in je land.