Wat kost gokken jou? Stop op tijd 18+
17:23
LeoVegasLeoVegas

EK Voetbal 2024 Groep F

De spanning stijgt naarmate het EK 2024 nadert. Fans van Cristiano Ronaldo kijken vooral uit naar de wedstrijden in Groep F, aangezien dit waarschijnlijk het laatste internationale toernooi van de speler voor Portugal zal zijn. Zijn team is een duidelijke favoriet in deze groep, gezien de sterspelers die ze kunnen oproepen en hun indrukwekkende kwalificatieprestaties.

De andere teams in deze groep zijn Turkije, Georgië en Tsjechië. Turkije werd in 2021 beschouwd als een van de donkere paarden, maar beleefde een teleurstellend toernooi. Georgië wist ternauwernood het toernooi te halen, deels omdat ze in een groep zaten met sterke teams zoals Spanje. Tsjechië stond ook voor zware concurrentie tijdens de kwalificaties, maar eindigde uiteindelijk als tweede in Groep E van de kwalificaties.

Teams in Groep F

Portugal

Portugal koos voor een verandering in leiderschap nadat Fernando Santos werd vervangen door Robert Martinez, die een nieuw gevoel van energie en optimisme in het team heeft gebracht. Onder leiding van Martinez won het team alle tien kwalificatiewedstrijden, waardoor ze de duidelijke favorieten zijn. Met zowel een sterke aanvalslinie en verdediging lijkt het veilig om te stellen dat Portugal klaar is voor succes in Groep F.

Portugal heeft veel ervaren spelers naast Ronaldo. Gonçalo Ramos, João Félix en Rafael Leão zijn allemaal uitstekende aanvallers, en met Bruno Fernandes en Bernardo Silva die hen vanuit het middenveld ondersteunen, zullen ze geen problemen hebben met creativiteit. Onder leiding van Martinez zullen deze spelers proberen om het toernooi helemaal te winnen.

Turkije

Onder leiding van coach Vincenzo Montella won het team alle wedstrijden behalve één in Groep D om als groepswinnaar de EK-kwalificatie te bereiken. Montella werd de eerste buitenlandse coach die het Turkse nationale team kwalificeerde voor een internationaal toernooi.

Met Portugal in de groep is het hoogst onwaarschijnlijk dat het team de eerste plaats zal bemachtigen, maar er is nog steeds veel optimisme rondom dit jonge en opwindende team.

Tsjechië

Tsjechië leed enkele tegenslagen tijdens hun kwalificatiecampagne. De manager, Jaroslav Silhavy, stuurde drie spelers naar huis wegens het breken van de avondklok, en direct na de eerste Groep E-wedstrijd traden Silhavy en de rest van de technische staf af. Deze omstandigheden brachten het team in een moeilijke positie, maar ze vonden snel een vervanger in Ivan Hasek.

Hasek had een decennium geleden kort het Tsjechische team gecoacht, maar zijn ambtstermijn begon deze keer redelijk goed. Het team wist de tweede plaats in hun groep te bemachtigen en uiteindelijk hun weg naar het kampioenschap te vinden. Gezien hun prestaties zal het team vol vertrouwen strijden tegen Georgië, Turkije en Portugal in hun groep.

Georgië

Georgië worstelde zich door de play-offs om zich te kwalificeren voor het EK 2024, en velen zouden hun kwalificatie als een wonder beschouwen. Het team eindigde als voorlaatste in Groep A, maar versloeg Luxemburg en Griekenland in de play-offs en verzekerde zich van een plek in het toernooi. Dit is de eerste keer dat Georgië zich heeft gekwalificeerd voor een internationaal toernooi, en de natie is, zoals je zou verwachten, in extase om hun team in Duitsland te zien spelen.

Ondanks dat ze de underdogs zijn, is de kwalificatie van Georgië voor het EK 2024 niets minder dan een wonder. De prestaties van het team zullen nauwlettend in de gaten worden gehouden in een uitdagende groep met Portugal en Turkije. Met spelers zoals Khvicha Kvaratskhelia, die magische momenten kan produceren, kan Georgië ons misschien allemaal verrassen.

Mooiste wedstrijd in Groep F

De spannendste en mogelijk beslissende wedstrijd van Groep F zal waarschijnlijk plaatsvinden tussen Turkije en Tsjechië. Terwijl de twee teams strijden om de tweede plek, kan een overwinning in deze wedstrijd hen naar de knock-outfase stuwen. Voor de verliezers van deze wedstrijd zullen de kansen om de laatste 16 te bereiken echter zeer klein zijn.

Belangrijke spelers in Groep F

Cristiano Ronaldo: Dit zou wel eens het laatste internationale toernooi kunnen zijn voor de Portugese legende. Fans zijn benieuwd of hij dit jaar het toernooi kan winnen voor Portugal en de voetbalwereld met een laatste moment van glorie kan verlaten.

Tomáš Souček: De West Ham-speler kan af en toe scoren en uitstekende bijdragen leveren in de verdediging. Zijn allround spel bleek cruciaal tijdens de kwalificaties van zijn land, maar zal hij hetzelfde effect hebben op de Europese Kampioenschappen?

Khvicha Kvaratskhelia: Een van de beste spelers in de Serie A, de vaardige speler is een cruciale speler voor Georgië, dankzij zijn prestaties tijdens de kwalificaties. Als Georgië enige kans maakt om te concurreren met andere teams in de groep, zal het waarschijnlijk te danken zijn aan deze man.

Mogelijke eindstand Groep F

Portugal is het team dat waarschijnlijk de eerste plaats in Groep F zal bemachtigen, dankzij de topspelers aan hun zijde. Het team bleef ongeslagen in de kwalificaties, en de vorm van de spelers, gecombineerd met het leiderschap van Martinez, kan hen een goede kans geven om helemaal naar de finale te gaan. Turkije heeft ook getalenteerde spelers zoals Çalhanoğlu en hoopt de tweede plaats te bemachtigen.

Tsjechië zal waarschijnlijk alleen de derde plaats in de groep kunnen behalen, aangezien het team tijdens de kwalificaties verschillende uitdagingen tegenkwam en mogelijk niet klaar is om op het grootste podium te concurreren. Georgië heeft een zeer zwak team en als ze niet als laatste eindigen in hun groep, hebben ze het heel goed gedaan.

  • Portugal
  • Turkije
  • Tsjechië
  • Georgië

Sorry!

Helaas is LeoVegas momenteel niet beschikbaar in je land.