Wat kost gokken jou? Stop op tijd 18+
11:21
LeoVegasLeoVegas

Spanje - Engeland Finale EK 2024

Spanje - Frankrijk, datum, tijd, plaats:

De grote EK finale 2024 tussen Spanje en Frankrijk. Zondag 14 juli, Olympiastadion, Berlijn om 21:00 uur. Live te volgen bij de NOS. Wedden op EK finale doe je natuurlijk met

.

Spanje - Engeland: de weg naar de finale

Spanje

De Spanjaarden hebben zich onmiskenbaar gepresenteerd als het sterkste team van dit EK voetbal 2024. Hun aanvallende speelstijl was een verademing te midden van een toernooi dat vaak werd gekenmerkt door defensieve en voorzichtige tactieken. In de kwartfinale namen ze het op tegen Duitsland, dat op eigen bodem speelde, wat een van de zwaarste beproevingen van het toernooi bleek te zijn. Spanje domineerde het grootste deel van de wedstrijd met hun aanvallende spel en kwam op voorsprong dankzij een schitterend doelpunt. Hoewel ze laat in de wedstrijd een tegendoelpunt incasseerden, waardoor de wedstrijd de verlenging in ging, behielden de Spanjaarden hun vastberadenheid. Ondanks dat je zou verwachten dat de gastheren het momentum hadden, wisten de Spanjaarden in de laatste minuten van de verlenging te scoren met een rake bal van Merino, wat leidde tot euforie in Spanje en teleurstelling in het gastland. In de halve finale stond Spanje tegenover Frankrijk. Deze wedstrijd was eveneens spannend, waarbij Spanje opnieuw hun aanvallende kracht toonde. Ze wonnen met 2-1 dankzij doelpunten van Lamine Yamal en Dani Olmo, waarmee ze hun plaats in de finale veilig stelden.

Sterktes Spanje

  • Spanje heeft een solide verdediging en een dynamische aanval.

  • Ze hebben een indrukwekkende reeks neergezet door zes opeenvolgende wedstrijden te winnen in dit toernooi.

  • De ploeg combineert ervaring met jonge talenten die het verschil kunnen maken.

Engeland

Engeland heeft zich opnieuw weten te plaatsen voor de finale, maar hun prestaties waren niet altijd overtuigend. Na een moeizame groepsfase en een matige start tegen zowel Georgië als Zwitserland, wisten ze zich uiteindelijk te herpakken. Het Engelse team, onder leiding van Gareth Southgate, heeft nog niet volledig weten te imponeren met hun aanvallende spel. Toch blijft de ervaring en kwaliteit binnen het team een belangrijke factor. De Three Lions barsten van het talent, maar dit lijkt er nog niet volledig uit te komen.

In de halve finale stonden ze tegenover Nederland. Engeland wist uiteindelijk de overwinning te behalen met 2-1 dankzij een late goal van Ollie Watkins. Deze overwinning benadrukte hun veerkracht, maar hun spel liet wederom zien dat er nog werk aan de winkel is voor Southgate en zijn mannen.

Sterktes Engeland

  • Engeland heeft een sterke aanval en is tactisch flexibel onder leiding van Gareth Southgate.

  • Ze hebben bewezen terug te kunnen komen van achterstanden

  • Topspelers zoals Bellingham en Foden met de ervaring van spelers zoals Kane

Teamoverzichten Spanje - Engeland

Spanje

Spanje heeft alles in huis om dit EK te winnen. Ze hebben al hun zes wedstrijden op dit EK gewonnen en dat is alleen al een record. Goed voetbal, mooie goals, tiki-taka zoals het bedoeld is, Spanje is voor velen de grote favoriet om dit EK te winnen.

Spelers om in de gaten te houden Spanje

  • Lamine Yamal: De jongste speler die ooit op een EK-finale heeft gescoord, en hoe? Wellicht het mooiste doelpunt van het EK.

  • Dani Olmo: Belangrijk voor Spanje's aanval, momenteel de topscorer van het toernooi met drie goals en 2 assists, boven Cody Gakpo van Nederland.

Engeland

Gareth Southgate staat het hele toernooi onder grote druk vanwege de tegenvallende resultaten en het weinig aantrekkelijke spel van Engeland. Ondanks dat het team vol zit met enkele van de beste spelers ter wereld, slagen ze er niet in om hun talenten volledig te benutten. Tegen Nederland in de EK-halve finale was er een zeer onterechte penalty Kane) nodig om op gelijke hoogte te komen en kwam Ollie Watkins met de bevrijdende treffer in de 91e minuut. De kritiek op Southgate groeit, maar desondanks heeft hij zijn team toch naar de finale weten te loodsen. Het Engelse elftal heeft de potentie om briljant te zijn, maar dit is nog niet consistent zichtbaar op het veld. ZIjn ze opgewassen tegen dit Spanje?

Spelers om in de gaten te houden bij Engeland

  • Harry Kane: De topscorer van Engeland aller tijden, hoewel hij nog niet zijn beste vorm heeft laten zien in dit toernooi. Kane werd vroegtijdig gewisseld tegen Nederland in de halve finale, maar zal gewoon in de basis starten, zoals hij al vanaf de EK groepsfase doet. Southgate kan simpelweg niet om Kane heen

  • Bukayo Saka: Een opkomende ster, cruciaal voor Engeland's aanvallende spel. Liet veelvoudig zijn kracht zien in de eerste helft tegen Nederland en maakte het leven zuur voor de Nederlandse verdediging. Zoekt altijd de diepte en zorgt voor kansen voor zowel zichzelf als zijn medespelers.

Verwachte opstellingen Spanje - Engeland EK finale 2024

Spanje (4-3-3)

  • Doelman: Simón

  • Verdedigers: Jesus Navas, Laporte, Fernandez, Grimaldo

  • Middenvelders: Rodri, Pedri, Ruiz

  • Aanvallers: Yamal, Morata, Williams

Engeland (4-3-3)

  • Doelman: Pickford

  • Verdedigers: Walker, Stones, Guehi, Shaw

  • Middenvelders: Rice, Bellingham, Maino

  • Aanvallers: Saka, Kane, Foden

Wedstrijdtactieken Spanje - Engeland

Strategie Spanje

  • Formatie: 4-3-3

  • Spelplan: Balbezit behouden, snelle combinaties en gebruik maken van de vleugels. Spanje zal proberen om de Engelse verdediging onder druk te zetten met hun technische en snelle aanvallers.

  • Belangrijke tactieken Spanje: Veel bewegende spelers zonder bal, korte passes en het beheersen van het middenveld om controle over de wedstrijd te behouden. Aanvallen via het centrum en de buitenspelers om extra diepte te creëren.

Strategie Engeland

  • Formatie: 4-3-3

  • Spelplan: Georganiseerd verdedigen en snel omschakelen naar de aanval. Engeland zal proberen te profiteren van fouten in de Spaanse verdediging en snel te counteren, via Saka en Foden

  • Belangrijke tactieken Engeland: Druk op de bal en het gebruik van snelle vleugelspelers om ruimte te creëren voor aanvallers zoals Kane.

Tactische Analyse EK finale: Spanje - Engeland

Defensieve Strategieën

Spanje zal proberen de bal te domineren en ruimte te vinden in de Engelse defensie, terwijl Engeland zal vertrouwen op hun vermogen om snel om te schakelen en kansen te creëren uit counters.

Sleutelspelers en Individuele Duels

De wedstrijd kan worden beslist door de prestaties van sleutelspelers zoals Dani Olmo en Harry Kane. Beide spelers hebben het potentieel om het verschil te maken in cruciale momenten. Daarnaast kijken we uit naar het spel van Phil Foden, Jude Bellingham, Nico Williams, en Lamine Yamal

Verwachtingen en Voorspellingen EK Finale

Onze analisten voorspellen een spannende en tactische wedstrijd tussen deze twee sterke teams. Spanje wordt favoriet geacht gezien hun indrukwekkende vorm en geweldig voetbal maar desalniettemin staat Engeland ook gewoon in de finale. We kiezen voor een 1-0 overwinning van Spanje in de reguliere speeltijd. Dani Almo en Lamine Yamal zijn in bloedvorm en lijken niet te stoppen. Wedden op deze wedstrijd is interessant aangezien het beide kanten op kan gaan. Bij LeoVegas vind je meerdere EK bet builder opties die de moeite waard zijn en kun je natuurlijk live wedden als pre-match wedden.Het belooft een schitterende EK-finale te worden, ben jij er klaar voor?

Veelgestelde vragen over de EK-finale

  • Welke team heeft de beste kans om te winnen tussen Spanje en Engeland? Spanje wordt licht favoriet geacht, maar Engeland incasseert weinig tegengoals en kan hopen op een geniaal moment van een van hun sterspelers.

  • Waar kan ik wedden op de finale van het EK 2024? Wedden op de finale met geweldige odds en promoties? Dan ben je bij LeoVegas aan het juiste adres. Wij zorgen dat de EK-finale wél oranje wordt.

Met deze uitgebreide analyse ben je klaar voor de spannende finale van het EK 2024. Veel kijkplezier!

Sorry!

Helaas is LeoVegas momenteel niet beschikbaar in je land.