Wat kost gokken jou? Stop op tijd 18+
11:18
LeoVegasLeoVegas

Nederland - Engeland halve finale EK 2024

Nederland - Engeland, datum, tijd, plaats:

Halve finale EK 2024 tussen Nederland en Engeland. Woensdag 10 juli, Signal Iduna Park, Dortmund om 21:00 uur. Live te volgen bij de NOS.

Nederland - Engeland: de weg naar de halve finale

Nederland

Nederland beleeft een spannend toernooi en heeft zichzelf bewezen als een serieuze kanshebber. Na een spectaculaire comeback tegen Turkije, waarbij ze een 0-1 achterstand ombogen, en een overtuigende overwinning tegen Roemenië, staat het team van Ronald Koeman klaar voor de halve finale. De Nederlandse verdediging staat goed en met aanvallende spelers zoals Cody Gakpo hebben ze ook voorin veel te bieden. Een strategie om een schone lei te behouden tegen een tot nu toe zwakke Engelse aanval kan hun ticket naar de finale zijn.

Engeland

Engeland heeft zich opnieuw weten te plaatsen voor de halve finale, maar hun prestaties waren niet altijd overtuigend. Na een moeizame groepsfase en een matige start tegen zowel Georgië als Zwitserland, wisten ze zich uiteindelijk te herpakken. Het Engelse team, onder leiding van Gareth Southgate, heeft nog niet volledig weten te imponeren met hun aanvallende spel. Toch blijft de ervaring en kwaliteit binnen het team een belangrijke factor. De Three Lions barsten van het talent, alleen lijkt dat er nog niet uit te willen komen.

Teamoverzichten Nederland - Engeland

Nederland

Nederland speelt met een goed georganiseerde en uitgebalanceerde stijl, met sterke punten in zowel aanval als verdediging. Belangrijke spelers zijn Cody Gakpo, Virgil van Dijk, en Xavi Sinons.

Belangrijke spelers Nederland:

Cody Gakpo: Gakpo heeft zich ontwikkeld tot een sleutelspeler voor Oranje. Zijn snelheid, behendigheid en afwerking maken hem een gevaarlijke aanvaller. In wat waarschijnlijk een wedstrijd met weinig kansen zal zijn tegen Engeland, kan hij opnieuw de doorslaggevende factor zijn.

Virgil van Dijk: De aanvoerder en verdedigende rots in de branding. Zijn leiderschap en verdedigende kwaliteiten zijn cruciaal voor Nederland om de Engelse aanvallen af te stoppen.

Engeland

Engeland heeft een sterke selectie met zowel aanvallende als verdedigende kwaliteiten. Belangrijke spelers zijn Harry Kane, Jude Bellingham en Raheem Sterling.

Belangrijke spelers Engeland:

Harry Kane: Engelands topscorer aller tijden heeft tot nu toe moeite gehad om zijn beste vorm te vinden in dit toernooi. Zijn vermogen om in grote wedstrijden op te staan, kan echter niet worden onderschat.

Jude Bellingham: De jonge middenvelder is een van de opkomende sterren van het Engelse voetbal. Zijn dynamische speelstijl en vermogen om zowel aanvallend als verdedigend bij te dragen, maken hem een sleutelspeler.

Verwachte opstellingen Nederland - Engeland

Nederland (4-3-3):
Doelman: Verbruggen
Verdedigers: Dumfries, De Vrij, Van Dijk,, Aké
Middenvelders: Schouten, Simons, Reijnders
Aanvallers: Gakpo, Depay, Malen

Engeland (4-3-3):
Doelman: Pickford
Verdedigers: Walker, Stones, Guehi,, Shaw
Middenvelders: Rice, Bellingham, Maino\
Aanvallers: Saka, Kane, Fode

Wedstrijdtactieken Nederland - Engeland

Strategie Nederland:

Formatie: 4-3-3
Spelplan: Balbezit behouden, snelle combinaties en gebruik maken van de vleugels om gevaar te creëren. De verdediging geeft weinig en zal proberen te voorkomen dat Engeland hun aanvallers kan bereiken. “Kort erop zitten” lijkt het advies..

Strategie Engeland:

Formatie: 4-2-3-1
Spelplan: Georganiseerd verdedigen en snel omschakelen naar de aanval. Ze hopen op een fout van de tegenstander of een briljant moment van hun aanvallende spelers. Dat is er tot dusver nog niet echt uitgekomen, maar toch mag je de Engelsen geen kans geven

Tactische Analyse: Nederland vs Engeland

Defensieve Strategieën

Nederland zal proberen de bal te domineren en ruimte te vinden in de Engelse defensie, terwijl Engeland zal vertrouwen op hun vermogen om snel om te schakelen en kansen te creëren uit counters.

Sleutelspelers en individuele duels

De wedstrijd kan worden beslist door de prestaties van sleutelspelers zoals Cody Gakpo en Harry Kane. Beide spelers hebben het potentieel om het verschil te maken in cruciale momenten. Ook zullen andere jonge spelers zoals Xavi Simons en Jude Bellingham een rol spelen in het creëren van kansen en het onder druk zetten van de tegenstander.

Onze experts over Nederland - Engeland

Naast tactiek zullen ook de mentale kracht en het momentum een rol spelen in deze confrontatie. Beide teams zullen strijden om controle over het spel en het vertrouwen van hun meegereiste supporters. Nederland wordt gesteund door ruim 80.000 oranje geklede voetbalfans en zal ze zeker niet teleur willen stellen. We verwachten dat Nederland aanvallen sterk speelt en via de vleugels gevraag probeert te creëren. Voor Engeland is het hoog tijd dat ze eens wat laten zien, is dit het keerpunt en laten ze zien uit welk hout ze zijn gesneden? We verwachten een open wedstrijd, niet altijd even mooi, maar zeker met de nodige strijdlust.

Verwachtingen en Voorspellingen

Onze analisten voorspellen een spannende en tactische wedstrijd tussen deze twee sterke teams. Zelf zien we Nederland als favoriet, maar de odds kunnen zomaar eens verrassen. Engeland kan rekenen op een schat aan ervaring met wereldklasse voetballers die week in, week uit op het hoogste niveau spelen. We gaan voor een nipte overwinning van Nederland. Een doelpunt van Gakpo van buiten het strafschopgebied is een mooie oranje weddenschap bij deze wedstrijd. Kleurt Europa Oranje? Aan de fans zal het niet liggen en aan onze odds en Ek promoties ook niet!

Sorry!

Helaas is LeoVegas momenteel niet beschikbaar in je land.