Wat kost gokken jou? Stop op tijd 18+
11:18
LeoVegasLeoVegas

Spanje - Frankrijk halve finale EK 2024

Het EK 2024 nadert zijn climax met de halve finales. Op dinsdag 9 juli om 21:00 uur treffen Spanje en Frankrijk elkaar in de Allianz Arena in München. Beide teams willen hun weg naar de grote finales vervolgen. Welke ploeg heeft de meeste kans?

Spanje - Frankrijk, datum, tijd, plaats:

Halve finale EK 2024 tussen Spanje en Frankrijk. Dinsdag 10 juli, Allianz Arena, München om 21:00 uur. Live te volgen bij de NOS.

Spanje - Frankrijk: de weg naar de halve finale

Spanje

De Spanjaarden zijn ongetwijfeld het beste team op dit EK voetbal. Hun aanvallende aanpak was een verademing in een competitie gedomineerd door laf spel en verdedigend voetbal. In de kwartfinale stonden ze tegenover een Duits team dat thuis speelde, een van de zwaarste uitdagingen van het toernooi. Ze speelden aanvallend voetbal gedurende het grootste deel van de wedstrijd en kwamen op voorsprong met een prachtig doelpunt. Ze gaven laat een goal weg, waardoor de wedstrijd in verlenging ging. Je zou denken dat de gastheren op dat moment alle momentum hadden, maar dat bleek niet het geval. In de laatste minuten van de verlenging scoorden de Spanjaarden met een fantastische kopbal van Merino, wat leidde tot vreugde in Spanje en wanhoop in het gastland.

Frankrijk

Dit Franse team staat alweer in een halve finale. Hebben ze deze fase bereikt door goddelijk voetbal te spelen? Nee, absoluut niet. Hun langverwachte clash tegen Portugal was een teleurstelling en eigenlijk niet om aan te gluren. Het was duidelijk dat ze het niet erg vonden dat de wedstrijd in strafschoppen eindigde. Het is een eigenaardige strategie voor een team vol talent. Het is echter moeilijk om er tegenin te gaan wanneer je resultaten blijft boeken. We hopen op een volledig hersteld Frankrijk dat eindelijk eens vol voor de winst zal gaan tegen Spanje in de halve finale.

Teamoverzichten Spanje - Frankrijk

Spanje speelt met een goed georganiseerde en uitgebalanceerde stijl, met sterke punten in zowel aanval als verdediging. Belangrijke spelers zijn onder andere Lamine Yamal, Rodri, en Dani Olmo.

Spanje

Spanje speelt met een goed georganiseerde en uitgebalanceerde stijl, inclusief sterke punten zowel in de aanval als in de verdediging. Belangrijke spelers zijn onder andere Lassine Yamal, Rodri, en Dani Olmo.

Belangrijke Spelers Spanje:

  • Lassine Yamal: Yamal wordt gezien als hét wonderkind van Spanje en is de jongste speler ooit op een EK. Hoewel Yamal op 13 juli pas 17 wordt, pakte hij met Barça op 14 mei 2023 al zijn eerste kampioenschap en lijkt hard op weg om zijn eerste EK te pakken.

  • Dani Olmo: Olmo is een creatieve middenvelder met een verfijnd neusje voor de goal. Hij wist al te scoren tegen Duitsland en zo het verschil te maken voor zijn land. Olmo wordt vaak onderschat maar dat is in onze ogen zeer onterecht.

Frankrijk

Frankrijk heeft een sterke selectie met zowel aanvallende als verdedigende kwaliteiten. Belangrijke spelers zijn Antoine Griezmann, Kylian Mbappe en Olivier Giroud.

Belangrijke Spelers

  • Antoine Griezmann van de beste spelers die Frankrijk gekend heeft, zelfs op deze leeftijd. De jaren beginnen te tellen, maar dat is niet te zien aan zijn speelstijl en wonderschone goals, passes en assists.

  • Kylian Mbappé: Het wil er nog niet echt uitkomen op dit toernooi en dat kan te maken hebben met zijn gebroken neus. Toch is er overal waar Mbappe opduikt gevaar en kan hij altijd het verschil maken.

Verwachte opstellingen Spanje - Frankrijk

Spanje (4-3-3):

  • Doelman: Simón

  • Verdedigers: Jesus Navas , Laporte, Fernandez, Grimaldo

  • Middenvelders: Rodri, Pedri, Ruiz

  • Aanvallers: Yamal, Morata, Williams

Frankrijk (4-2-3-1):

  • Doelman: Maignan

  • Verdedigers: Pavard, Koundé, Upamecano, Hernandez

  • Middenvelders: Tchouameni, Camavinga

  • Aanvallers: Coman, Griezmann, Mbappé

  • Spits: Giroud

Wedstrijdtactieken

Strategie Spanje:

  • Formatie: 4-3-3

  • Spelplan: Snel het spel verplaatsen, veel korte passes. Met slimme steekballen de aanvallers aan de flanken bereiken en zo gevaar voor de goal creëren.

Strategie Frankrijk:

  • Formatie: 4-2-3-1

  • Spelplan: De bus parkeren, hopen op een fout van de tegenstander of een geniaal moment van Mbappé

Tactische Analyse: Spanje vs Frankrijk

Strategieën in de Verdediging

Spanje zal proberen de bal te domineren en ruimte te vinden in de Franse defensie, terwijl Frankrijk zal vertrouwen op hun vermogen om snel om te schakelen en kansen te creëren uit tegenstoten. Het belooft een interessante strijd te worden tussen de Spaanse geduldige opbouw en de Franse snelle reacties, als die komen.

Sleutelspelers en Individuele Duels

De wedstrijd zal mogelijk worden beslist door de prestaties van sleutelspelers zoals Lamine Yamal en Mbappé. Volgend jaar zullen deze spelers aantreden voor El Clasico, maar nu krijg je al een voorproefje in een nog veel groter duel. Hun vermogen om beslissend te zijn in cruciale momenten zal van groot belang zijn. Ook zullen andere spelers zoals Morata en Kanté een rol spelen in het creëren van kansen en het verstoren van de tegenstander.

Onze analisten over Spanje - Frankrijk

Naast tactiek zullen ook de mentale kracht en het momentum een rol spelen in deze confrontatie. Beide teams zullen strijden om controle over het spel en het vertrouwen van hun supporters. Spanje zal wellicht willen profiteren van hun reputatie als balbezitters, terwijl Frankrijk zal vertrouwen op hun vermogen om snel om te schakelen en doelgericht te zijn in de aanval. Iets dat ze nog niet echt hebben getoond op dit toernooi.

Verwachtingen en Voorspellingen

Onze analisten voorspellen een tactisch schaakspel tussen deze twee sterke teams. Spanje wordt toch wel gezien als favoriet geacht vanwege hun sterke aanvallende kracht en het overwicht dat ze hebben getoond in de afgelopen wedstrijden. Frankrijk kan echter altijd verrassen met hun ervaren spelers en mentale sterkte. Een voorspelling voor een mogelijke uitslag is een nipte 1-0 overwinning voor Spanje, maar een gelijkspel behoort zeker ook tot de mogelijkheden

Sorry!

Helaas is LeoVegas momenteel niet beschikbaar in je land.