Terug

Voorspellingen Europees Kampioenschap 2024

Het Europees Kampioenschap vindt dit jaar plaats in Duitsland. Sommigen denken misschien dat het niet lijkt alsof er vier jaar zijn verstreken sinds de laatste editie van dit toernooi. Dat komt omdat de pandemie het laatste toernooi naar 2021 heeft verschoven, dus het is in feite pas drie jaar geleden. Toen het toernooi eindelijk van start ging, was het vol verrassingen, met als hoogtepunt een onverwachte overwinning voor Italië, dat Engeland in Wembley versloeg.

Verschillende teams hebben zich dit jaar ontwikkeld en zullen dit toernooi alleen als succesvol beschouwen als ze Duitsland als kampioen verlaten. Hopelijk resulteert dit in een fantastisch toernooi, ongeacht welk team je aanmoedigt.

Wie zijn onze favorieten om het EK te winnen?

We zullen niet om de hete brij heen draaien; we vertellen je precies welke landen volgens ons een geweldig toernooi zullen spelen. Toegegeven, de vorm en de respectieve sterkte van de selecties maken ons werk gemakkelijk. Zoals je echter weet, winnen de favorieten zelden de grote voetbaltoernooien, wat het EK 2024 dan ook zo spannend maakt, is er een kans voor het Nederlands elftal? Je ziet het hieronder

Engeland

Engeland heeft veelbelovend gepresteerd in recente grote toernooien door een finale en een halve finale te bereiken, maar Frankrijk schakelde hen uit in de kwartfinale van het meest recente WK. De Engelse fans en media zijn nu hongerig naar succes, wat grote druk kan uitoefenen op dit Engelse team dat nog steeds erg jong is.

Ze hebben wel wat zwakke punten achterin, met het merendeel van hun jonge talent dat is opgeleid als aanvaller. Toch verwachten we dat ze het goed zullen doen, maar uiteindelijk moeten ze nog bewijzen dat ze het kunnen afmaken, dus we benoemen ze nog niet tot topfavorieten.

Frankrijk

In tegenstelling tot de Engelsen heeft Frankrijk recent een WK-overwinning op hun naam staan. Ze verloren ook dramatisch de laatste WK-finale tegen Argentinië en verrassend de EK-finale in 2016 van Portugal. Ze stralen echter een bepaald aura uit en hebben de beste selectie van het toernooi. Ze hebben ook Kylian Mbappé, misschien wel de speler die je als eerste zou opstellen bij het ingaan van een grote finale. Frankrijk moet als favoriet worden beschouwd in elk toernooi waaraan ze deelnemen.

Portugal

Portugal won dit toernooi in 2016 door Frankrijk in de finale te verslaan. Dit werd beschouwd als een enorme verrassing, aangezien deze Portugese ploeg de underdog was. Ondanks dat ze Cristiano Ronaldo hadden, was hun team minder indrukwekkend dan nu. De waarheid is dat hun basiself met iedereen kan worden vergeleken. Ze wonnen ook elke wedstrijd in de kwalificatie, dus niemand zou verrast moeten zijn als ze dit jaar de finale behalen en zomaar eens het sprookje van 2016 herhalen.

Duitsland

Gezien hun recente vorm is er niet veel reden om Duitsland op deze lijst te zetten, maar we hebben dat gedaan om twee eenvoudige redenen. Ten eerste zijn ze de gastheer en zullen ze de hele natie achter zich hebben. Ze hebben ook enkele opkomende jonge spelers die in staat zijn om op het grootste podium te presteren en het is niet alsof Duitsland bevriest op belangrijke momenten. Ze hebben een jong team en heel weinig supersterren, maar ze hebben nog steeds genoeg spelers die een grote impact op dit toernooi kunnen maken.

Onze verrassingen voor EK 2024

We hebben twee teams geselecteerd die geen gedoodverfde favoriet zijn om het toernooi op hun naam te schrijven, maar die juist wel verrassen met hun potentieel en vastberadenheid. Wedden op deze teams doe je dan ook ongetwijfeld met prachtige odds.

Denemarken

De Denen waren heel dicht bij het bereiken van de finale in 2021. Aanvankelijk leek het erop dat ze zouden worden uitgeschakeld in de groepsfase, maar een klein wonder zorgde ervoor dat ze zich kwalificeerden voor de knock-outfase. Vanaf dat moment speelden ze alsof het hun bestemming was om helemaal door te gaan. In de halve finale speelden ze tegen Engeland en werden ze geacht kansloos te verliezen, maar ze hadden pech en verloren pas laat in de verlenging. We denken dat dit jonge team opnieuw indruk zal maken op het EK voetbal 2024 in Duitsland.

Hongarije

Hongarije heeft zelden deelgenomen aan de Europese kampioenschappen. Dit zou hun beste kans kunnen zijn om een significante stempel op het toernooi te drukken in een zeer lange tijd. Ze hebben enkele vaardige spelers die hebben bijgedragen aan een indrukwekkende, ongeslagen reeks, en we zijn onder de indruk van hoe sterk ze verdedigend zijn. Wie weet wat er kan gebeuren als ze uit hun groep kunnen komen?

Spelers om in de gaten te houden op het EK

Jude Bellingham: Tegen de tijd dat dit toernooi eindigt, zal deze Engelsman nog atlijd slechts 21 jaar oud zijn en al een Champions League titel achter zijn naam hebben staan. We benadrukken dit omdat zijn carrière al verschillende fases heeft doorgemaakt. Eerst maakte hij indruk als 16-jarige bij zijn thuisclub Birmingham. Vervolgens bracht hij drie seizoenen door bij Borussia Dortmund voordat hij een megatransfer naar Real Madrid maakte, waar hij sindsdien een ster is geworden. Een speler die alles op het voetbalveld kan doen, heeft doelpunten aan zijn spel toegevoegd en is een genot om naar te kijken.

Kylian Mbappé: De Franse superster is precies de speler die je wilt in een groot voetbaltoernooi. Tijdens de laatste WK-finale leek het erop dat Argentinië op weg was naar de overwinning, totdat deze man de wedstrijd op zijn kop zette. Hij heeft de capaciteit om eruit te zien alsof hij een slechte dag heeft en tien minuten later met de wedstrijdbal weg te lopen. Hij is een opmerkelijk talent en er gaan sterke geruchten dat hij na dit toernooi naar Real Madrid verhuist.

Jamal Musiala: Als Duitsland het Europees Kampioenschap wil winnen, zullen ze hun topspelers nodig hebben om geweldige prestaties te leveren. Hij is misschien pas 21, maar hij is een essentieel onderdeel van Bayern München en de toekomst van zijn land. Net als Bellingham kan hij het middenveld domineren en heeft hij een uitstekend oog voor doelpunten.

Achtste finale EK: Zwitserland vs Italië

Wie wint de eerste achtste finale op het EK voetbal 2024? Bekijk hier onze verwachtingen voor Zwitserland - Italië op zaterdag 29 juni.

Achtste finale EK: Duitsland vs Denemarken

Wie gaat door naar de kwartfinales van het EK 2024? Hier zijn onze voorspellingen voor de clash tussen Duitsland en Denemarken op zondag 30 juni.

Achtste finale EK: Engeland vs Slowakije

Wie wint de achtste finale tussen Engeland en Slowakije op het EK 2024? Ontdek onze verwachtingen voor deze spannende wedstrijd op zondag 30 juni.

Voorspelling achtste finale EK 2024: Frankrijk-België

Lees hier onze voorbeschouwing op Frankrijk-België in de achtste finales van het EK 2024. Ontdek de kansen van beide landen aan de hand van een uitgebreide analyse.

Voorspelling achtste finale EK 2024: Portugal-Slovenië

Portugal neemt het in de achtste finales van het EK 2024 in het Deutsche Bank Park in Frankfurt op tegen Slovenië. Dat lijkt – in ieder geval op papier – de ideale sparringpartner voor de Portugezen om zich te herstellen van de smadelijke nederlaag tegen Georgië op de slotspeeldag van de groepsfase. Ontdek in deze voorbeschouwing hoe we tot deze conclusie zijn gekomen.

Voorspelling achtste finale EK 2024: Roemenië-Nederland

Lees hier onze voorbeschouwing op Roemenië-Nederland in de achtste finales van het EK 2024. Ontdek de kansen van beide landen aan de hand van een uitgebreide analyse.